Grote bonte specht | Leefwijze | Voedsel | Voortplanting | Habitat | 1 | Bekijk gedetailleerde informatie

De grote bonte specht is een middelgrote zwart-witte vogel uit de spechten familie. Wil je de leefwijze, het voedsel de voortplanting en de habitat van de grote bonte specht weten kijk dan hier.

 

Grote bonte specht

Kenmerken van een grote bonte specht

De grote bonte specht is 22 - 23 cm groot ongeveer net zo groot als een merel. ze wegen 60 tot 110 gram. De spanwijdte is 34 tot 39 centimeter. Een mannetjes bonte specht is te herkennen aan de rode plek op zijn achterhoofd, deze ontbreekt bij het vrouwtje.

Leefwijze van de grote bonte specht

grote bonte specht

Voedsel van de grote bonte specht

Het voedsel van een grote bonte specht bestaat uit insecten die hij uit het hout hakt, maar ook jonge vogels, zaden en bessen.

Voortplanting van de grote bonte specht

Hakt een nest uit in boomstammen of dikke takken, heeft een broedsel per jaar met 4 - 7 eieren in de periode april - juni.

Zang / geluid van de grote bonte specht

Scherpe luide roep, altijd een alarmroep en ook als signaal tussen beide partners

Habitat van de grote bonte specht

Leeft in loof- en naaldbossen, in open boslandschap, parken etc. Voedsel: Ongewervelden, maar eet ook zaden. zeker in de winter, en eet ook vruchten.

Voorkomen in Nederland

De grote bonte specht is in ons land een talrijke broedvogel, die het hele jaar te zien is, ook in de winter vrij talrijk.

Foto 2017/2018/2019 Nikon P900 en P1000 Vaassen

Bekijk hier fimpje