og:image
Selecteer een pagina

Wat zijn de beste vogelgidsen van 2024

Vogels kijken is bij heel veel mensen populair en toegegeven het is ook een leuke bezigheid, je bent lekker bezig buiten in de natuur. Maar het is natuurlijk ook leuk om vogels te bekijken achter het raam in je eigen tuin of op je balkon. Het wordt nog leuker als je de vogels kunt herkennen. Hierbij is buiten een goede verrekijker een goede vogelgids onontbeerlijk. Hieronder staan de 5 beste vogelgidsen die erg goed of recent verschenen zijn. Je vind per vogelgids informatie over de inhoud, uitleg over de soort vogelgids en, voor zover beschikbaar, een recensie en beoordeling.

vogelgids van europa

De nummer 1 vogelgids is de "ANWB Vogelgids van Europa"

In de ANWB Vogelgids van Europa van Lars Svensson e.a. staan alle ruim 770 vogelsoorten die je op ons continent kunt tegenkomen. Kenmerkend is dat van elke soort alle gegevens over habitat, verspreidingsgebied, geluid en voorkomen overzichtelijk op één tekstpagina staan, tegenover de afbeeldingen. Met een praktische opzet en meer dan 4000 gedetailleerde tekeningen in kleur is deze vogelgids de topper voor elke vogelliefhebber. Al jaren de meest verkochte veldgids in de Benelux.

Meer informatie of bestellen, klik hier
blank

zakgids vogels in nederland en belgie

De nummer 2 beste vogelgidsen is de "Zakgids vogels van Nederland en Belgie"

Voor mij is deze zakgids een absolute aanrader, het boekje heeft een handig formaat waardoor je hem makkelijk kunt meenemen. Dus altijd bij de hand als je de natuur intrekt. Er staan prachtige tekeningen in gemaakt door Elwin van der Kolk, alleen daarom al is het een hebbedingetje.

Alle vogels die in ons land en Belgie voorkomen, ook als wintergast staan erin vermeld.

Bekijk aanbieding op bol.com

Bekijk aanbieding op Amazon.nl

alle vogels van europa

De nummer 3 vogelgids is "Alle vogels van Europa"

Deze vogelgids, zit boordevol foto’s van hoge kwaliteit, en is een absolute aanwinst voor zowel beginnende als gevorderde vogelaars. Het boek is praktisch ingedeeld en gericht op herkenning in het veld. Per soort biedt Alle Vogels van Europa talrijke foto’s en een heldere soortbeschrijving, maar ook beknopte informatie over zang, habitat en verspreiding. Extra handig: pijlen die aangeven op welke kenmerken je moet letten, en vergelijkende foto’s om sterk gelijkende soorten van elkaar te onderscheiden. De meest complete vogelgids van Europa; Beschrijft alle 860 soorten in woord en beeld; Nadruk op onderscheidende kenmerken; Inclusief zeldzame dwaalgasten; Met goede detailfoto’s en verspreidingskaarten. De perfecte veldgids voor amateurs en gevorderden.

Bekijk aanbieding op bol.com

Bekijk de aanbiedingen op Amazon.nl

vogels kijken de 101 beste tips

De nummer 4 beste vogelgidsen is "Vogels kijken de 101 beste tips"

Met dit boek “Vogels kijken de 101 beste tips” van Ger Meesters leer je de geheimen van ervaren vogelaars. Hoe kunnen vogelaars aan een geluidje of een bepaalde vliegbeweging zien welke soort het betreft? Deze gids besteedt aandacht aan de basis beginselen zoals: wat is de goeie verrekijker, waar moet u op letten als u op pad gaat en waar en wanneer kunt u bepaalde vogels zien? Stap voor stap leert u soorten herkennen in verschillende landschappen, zoals strand, weide, bos of heide. Zo helpt dit boek u op weg, in uw eigen omgeving en op bijzondere kijkplekken in Nederland en België.

Meer informatie of bestellen klik dan hier

roofvogelgids

De nummer 5 is de "Roofvogelgids"

De Roofvogelgids behandelt alle broedende roofvogels van Europa en is geïllustreerd met meer dan 520 nieuwe foto’s, gemaakt door Europese topfotografen.  De Roofvogelgids bevat bovendien, en als eerste boek over roofvogels ooit, vergelijkingsplaten, waar op elkaar lijkende soorten naast elkaar worden getoond, ter ondersteuning van een snelle en zekere determinatie. De vogels kunnen gemakkelijk op naam gebracht worden dankzij de uitvoerige beschrijvingen die de volgende onderdelen bevatten:

  • de biologie van alle roofvogelsoorten
  • beknopte beschrijving van de verspreidingsgebieden en trek
  • tekeningen van de silhouetten en de jizz
  • rui en kleden
  • gelijkende soorten
  • ‘vlucht’platen met pijlaanwijzingen naar de typische kenmerken voor de soort
  • QR-codes naar de geluiden van de vogels

De Roofvogelgids is een vernieuwende en serieuze veldgids voor ornithologen op alle niveaus. Lars Gejl is een van de beste natuurfotografen van de wereld en gespecialiseerd in vogelfotografie.

Meer informatie of bestellen, klik dan hier

G-JLHBTBLVBE