Wat heb je nodig?

Om vogels te kunnen kijken heb je eigenlijk alleen wat vrije tijd en een paar ogen en oren nodig. Dat is alles, je bent dan lekker buiten en je kunt dan genieten van de natuur of je omgeving. Je zult zien dat als je goed luistert en kijkt dat je dan vanzelf vogels of andere dieren ziet.

Als je wat meer wilt weten zoals bijvoorbeeld de naam van een vogel of hoe je zijn naam kunt opzoeken aan de hand van zijn uiterlijk dan is het handig om een vogelsgids aan te schaffen. Die kun je dan meenemen en aan de hand daarvan de vogels herkennen.

verrekijker

Met een verrekijker haal je de vogels wel heel dicht bij.

Als je een verrekijker hebt dan haal je de vogels heel dichtbij en daardoor wordt het “Vogelen” ook ineens veel leuker. Verrekijkers zijn er in heel veel soorten en maten en uiteraard en ook in verschillende prijsklassen, vanaf enkele tientjes tot duizenden euro’s. Geheel afhankelijk van uw portemonnee of wensen kunt u via onderstaande link de verschillende verrekijkers bekijken.

Voor het kijken naar vogels raad ik verrekijkers aan met een diameter van 42mm bij duurdere verrekijkers kan dit ook 32mm zijn. Met deze diameteropening komt er ruim voldoende licht binnen voor de meeste omstandigheden waar vogelaars in terecht komen. De vergroting is een meer persoonlijke keuze, 8x of 10x is daarbij gebruikelijk. Een 8x vergroting heeft een groter gezichtsveld en kijkt over het algemeen wat rustiger. Een 10x vergroting haalt het beeld uiteraard wat dichterbij, zodat er meer detail zichtbaar is.

Bekijk hier welke verrekijkers er allemaal zijn

Of hier nog meer verrekijkers

Verrekijkers om vogels te spotten

vogelkijkhut.nl

Waar kun je vogels gaan bekijken

Als je je vogelgids en verrekijker hebt dan is de vraag waar kan ik nu het beste vogels gaan kijken. Vogelkijkhut.nl heeft alle vogelkijkhutten en/of vogelkijkschermen voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder welke er bij u in de buurt zijn.

Klik hier om te kijken waar er overal vogelhutten zijn.

Met dank aan Gegevens © Vogelkijkhut.nl