og:image
Selecteer een pagina

Naar vogels kijken, de natuur in, lekker naar buiten

Vogels kijken is een leuke hobby waar je maar weinig voor hoeft aan te schaffen, een verrekijker een vogelgids en een camera als je ook foto’s wil maken en je bent er al helemaal klaar voor.

Vogels kijken, ook wel vogelobservatie genoemd, is een populaire hobby waarbij mensen naar vogels kijken in hun natuurlijke omgeving. Er zijn veel verschillende soorten vogels over de hele wereld, en veel vogelaars genieten ervan om hun gedrag en biologie te observeren, te herkennen en te leren.

Er zijn verschillende manieren om vogels te kijken, buiten het gebruik van een verrekijker of telescoop, kun je naar een vogelhut of een vogelkijkwand gaan. Het  maken en ophangen van vogelhuisjes en het aanbieden van vogelvoer lokken vogels naar je tuin. Je kunt natuurlijk ook naar een vogelreservaat of ander vogelgebied gaan.

Het is belangrijk om te weten dat vogelkijken een ecologisch verantwoorde hobby is en dat de natuur moet worden beschermd, daarom is het belangrijk om de juiste gedragscode te volgen en om geen schade toe te brengen aan de natuur van de vogels.

Vogels kijken is spannend én ontspannend. Je kunt het samen met je partner of een vriend of vriendin doen, of juist lekker in je eentje. Het is goed voor je gezondheid omdat je lekker buiten bent en je dan ook nog in beweging bent.

Ga niet zomaar naar buiten om in het wilde weg naar een vogel te kijken. Meer plezier heeft u er namelijk van als u eerst onze onderstaande tips leest. Dan weet u zeker dat u niet per ongeluk iets doet wat vogels of andere natuur schaadt.

TIP 1 : Voorbereiding om vogels te gaan kijken

Om vogels te kijken hoef je niet perse voorbereidingen te treffen, je kunt immers overal naar vogels kijken. Je kunt ze zien in parken en tuinen, je eigen achtertuin, in sloten, vijvers, grasvelden en op daken. kortom doe je ogen open en je zult ze overal ontdekken.  Wil je er voor een langere tijd op uit om vogels te kijken neem dan wat te eten en te drinken mee. Kijk naar de weersverwachting en kleed je daarnaar. Zorg voor donkere kleding dat schrikt minder af.

TIP 2 : Beste plek om vogels te spotten

Beste plek om naar vogels te kijken zijn de vogelhutten die door heel ons land te vinden zijn, op onderstaande link van Vogelhutten.nl (een samenwerking van Waarneming.nl en Vogelbescherming Nederland) kun je alle vogelhutten opzoeken.

Klik hier om naar Vogelkijkhut.nl te gaan

TIP 3 :  Beste verrekijker om vogels te spotten

Bekijk via deze link uitleg en voorbeelden van goeie verrekijkers.

Klik hier

TIP 4: Beste vogelgids om vogels te herkennen

Bekijk via onderstaande link, de beste vogelgidsen door ons geselecteerd

Klik hier om de vogelgidsen te zien

G-JLHBTBLVBE